Zijspanclub Het Derde Wiel

Het Bestuur, de Webmaster en de Redactie

Esther Helder

Voorzitter

Mijn naam is Esther Helder, bouwjaar 1973, en samen met mijn twee dochters Charlotte en Yvonne woon ik in Apeldoorn. Ik studeerde Duits en Algemene Literatuurwetenschappen, en na een korte carrière in het onderwijs werk ik tegenwoordig als IT-architect bij de Belastingdienst. Om een beetje fit te blijven zwem ik elke week een paar kilometer. En verder lees ik graag een goed boek. Dat laatste kan van alles zijn (van literatuur en filosofie tot en met motorfietstechniek).

Motorrijden doe ik vanaf mijn 25e. Mijn eerste motorfiets was een Suzuki GSX600F. Daarna kwamen een Kawasaki GPZ600R en een Yamaha Thundercat. Zijspan rijden doe ik sinds 2008, eerst met een Yamaha FJR1300 met EML GT2001, en later ook nog een poosje met een BMW R1100GS met een Tripteq Heeler.

Omdat ik het belangrijk vind dat het zijspan rijden in Nederland een gezicht heeft, misschien nog meer krijgt, maar zeker houdt, heb ik me aangemeld als aspirant bestuurslid. In 2015 ben ik penningmeester geworden. Ik vind het belangrijk de blik naar buiten te houden. Als ambassadeurs op de motorbeurs in Utrecht aanwezig zijn, andere zijspanclubs bezoeken in binnen- en buitenland, misschien als club duidelijk aanwezig zijn bij een run, als het aan mij ligt doen we dat. Maar welke kant we ook op gaan met de club: alleen als jullie mee willen doen. Ik hoop dat we er samen veel energie van krijgen.

Mario Lockefeer

Webmaster

Mijn naam is Mario Lockefeer, ben getrouwd met Paula en woon in Bergen op Zoom. In 1998 ben ik begonnen met zijspanrijden. Intussen heb ik mijn derde span, een zwarte BMW K1200S met een Speed 2000 eraan.
Sinds 2004 ben ik lid van Het Derde Wiel, eerlijk gezegd had ik dat veel eerder moeten doen! Na 5 jaar ben ik dit jaar (2015) gestopt met een functie in het bestuur. Sinds juli 2014 heb ik de rol van webmaster op me genomen.

Han Klein Haneveld Redactie

In 1950 ben ik geboren met de naam Han Klein Haneveld. Als ik actief ben in de muziek of de muziektechniek, dan gebruik ik vaak mijn pseudoniem Han Zijspan.
Toen ik 18 jaar werd heb ik binnen een jaar alle rijbewijzen gehaald en dat natuurlijk in alfabetische volgorde. Dat betekende 3 rijexamens, respectievelijk A, B-E en C-D-E. Voor het B-E examen heb ik ook inderdaad rijles gehad en dat nog wel in een politiewagen, want ik was al jong actief bij de Hermandad. Aan mijn eerste motor, een BSA A-10 liet ik dan ook gelijk maar een zijspan, een Steib LS 200 monteren. Vond men in 1968/1969 maar vreemd. Ik vond het leuk en vind het nog steeds leuk. Vandaar mijn pseudoniem. Als fanatiek toerfietser en knutselaar, was het dan ook niet te voorkomen dat ik een zijspan bouwde voor aan één van mijn fietsen. In de garage staan nog twee kleinere zijspanfietsen voor als er kleinkinderen op bezoek zijn.
Ben van alle markten thuis, ex-rechercheur, ex-piloot, ex-drukker, ex-zendeling en nog zo het een en ander. Heb dus een heleboel ex’en. Logisch dat ik het clubblad verzorg.
Kopij naar zijspannieuws@aand.nl.

Nieuw op de site
Laatste wijzigingen.
Lees meer

Aanmelden op de site:
Als lid van HDW kun je jezelf aanmelden .........
Lees meer

Onze adverteerders:
Onze adverteerders

Site Map
Hier zie je hoe de site opgebouwd is ......
Lees meer

Copyright © 2018 Het Derde Wiel